Sunniva Rose holder spennende foredrag om fysikk og forskning
Den du er i dag, definerer ikke hvem du blir i morgen. Dette er Sunniva Roses motto. Hun ønsker å øke allmennkunnskapen om realfag og fysikk blant folk flest.
Sunniva Rose holder foredrag om fysikk og fordommer
Digital eller Digitull?
Ordet digitalt brukes i dagens samfunn i omtrentlig alle tenkelige sammenhenger, uavhengig av ordets relevans. Fordi ordet brukes i så mange situasjoner får det utallige betydninger, til det til slutt mister noen form for betydning.
Sunniva Rose er derfor opptatt av hva ordet digitalisering egentlig betyr, ikke bare generelt, men hva det betyr for deg. I dette foredraget tar hun derfor opp noen ytterpunkter rundt teknologi og digitalisering, deres sammenheng, og den viktige rollen de har i fremtiden. Eksempelvis tar Sunniva opp emner som:
I foredraget får også Sunniva deg til å reflektere over hva ordet digitalisering betyr og hva forholdet ditt er til det. Sunniva oppfordrer andre til å være spesifikke i hva de mener når de sier digitalisering og hva de tenker om det.
Jeg hater ordet "naturlig"
Er naturlig bedre enn syntetisk eller kunstig? Er kjemikalier dumt? Og bør vi la være å spise ting vi ikke kan uttale navnet på?
Dette foredraget er en «kjemitime» der disse spørsmålene blir utforsket – på en humoristisk og poengtert, men også faglig korrekt måte. Helt grunnleggende kjemi blir gjennomgått på en måte som alle forstår, og man kan skjønne hvor galt det faktisk kan gå når man lar seg veilede av «naturlig er bedre enn syntetisk»-logikk.
Om kjernefysikk og forskning og sånn – historien om en rosanerd
Sunniva snakker ut om sin akademiske reise. Hun tar deg med fra avgjørelsen om å skifte beite fra ballett til matematikk og fysikk, til møtet med Blindern gjennom motgang og medgang. Fra det å stryke, bruke mye lenger tid enn normalt og ”studentsyken”, til å fullføre mastergrad i kjernefysikk med toppkarakterer og å bli ansatt som forsker/doktorgradsstipendiat.
Hvorfor vitenskapen burde være (mer) rosa
Hvorfor er det så viktig at alle typer mennesker går inn i forskning? Atypiske forskere møter mange fordommer, men forskning trenger mennesker med forskjellige bakgrunner – enten det er kjønn, etnisitet, interesser, erfaringer og evner.
Hvorfor vitenskapen burde være (mer) rosa er et foredrag om betydningen av å utfordre fordommer!
Vitenskapsformidling på rosa bakgrunn
Sosiale medier (for forskere) – hvorfor og hvordan.
Å ”tvinge seg selv” til å formidle gjennom for eksempel blogg, gir en fantastisk god skrivetrening som man som forsker ofte ikke får kontinuerlig. Ved å være personlig, noe man også typisk får muligheten til i sosiale medier, får man også gehør hos en del av publikum som ofte ikke er så ivrige etter å lytte.
Et foredrag om å få frem et budskap – på en utradisjonell måte.
Thorium er den nye oljen, eller?
Thorium er den nye oljen, eller? gir en enkel, men både spennende og forståelig innføring i kjernekraft. Du får svar på vanlige misforståelser og myter om radioaktivitet og stråling.
Hva er for eksempel forskjellen på et kjernekraftverk og en atombombe, eller forskjellen på et thoriumkraftverk og et ”vanlig” kraftverk?
Er kjernekraft så skummelt som en del skal ha det til?
Kontakt oss for å bestille et foredrag
Sunniva Rose formidler realfag og fysikk på en spennende måte. Ønsker du at Sunniva Rose skal inspirere din organisasjon eller skole med et foredrag? Sunniva klarer å engasjere alle, og publikum kommer garantert til å lære mye nytt underveis. Ta kontakt via kontaktskjemaet dersom du ønsker bestille et foredrag med Sunniva Rose.